September 2012

Cykelløbet Rothaus Riderman i den sydtyske by Bad Dürrheim er et tre-dages løb med en enkeltstart fredag og to linjeløb lørdag og søndag.
Det er ikke noget helt almindeligt motionsløb. Niveauet både i toppen og bunden er en del højere end hvad man oplever på de hjemlige breddegrader.
Der deltager mange meget hurtige ryttere i alle aldersklasserne, og der kæmpes om en gul førertrøje og en prikket bjergtrøje,
som godt kan fortjene sin betegnelse.

Vinderen i år er elite-motionist og tidligere prof-rytter med utallige top-placeringer i veteranklassen, heriblandt to verdensmesterskaber i enkeltstart og linjeløb. Hans gennemsnitstid var ca. 46 km/t på enkeltstarten og omkring 39 km/t i de to linjeløb.
På den baggrund blev der præsteret nogle flotte resultater af flere af deltagerne fra CK Aarhus.

Jeg var i Bad Dürrheim sammen med 10 andre fra cykelklubben, hvoraf flere også havde deltaget sidste år, og selv om min egen deltagelse blev en noget blandet oplevelse, så var det en rigtig dejlig tur, hvor det hyggelige samvær også var en vigtig del. Vi var iøvrigt de eneste danske deltagere.

Det er et fantastisk velorganiseret løb, og på alle tre etaper er vejene totalt afspærrede for anden trafik.

Fredagens enkeltstart blev kørt i dejligt solskin og omkring 20 grader, ingen vind af betydning. Ruten var 16 km med 190 højdemeter og indledtes med en 1,5 km stigning på op til 8%, derpå en lang nedkørsel ud til et vendepunkt og samme vej tilbage. Udfordring nok for de fleste. Hurtigste tid var 21,05 min, den bedste fra CK Aarhus var Jens Bjørn, der kørte i tiden 25,10 min., jeg brugte selv 33,08 min. og syntes, at jeg havde kørt ok. De øvrige Aarhus-ryttere fordelte sig derimellem.

Om aftenen kunne vi slappe lidt af og hygge os med god mad m.m.,
mens Lars Bo underholdt os med, hvor tæt han havde været på at yde det optimale i dagens enkeltstart.

Lørdag morgen indledtes med let regn, og sådan blev det ved det meste af dagen.
Dagens etape var på 81,5 km med 1000 højdemeter og både lange og stejle stigninger undervejs, så det blev en lidt hård tur.
Det lod dog ikke til at påvirke de bedste, for etapen blev vundet i en tid på 2,03,41 timer. Igen var Jens Bjørn bedste Aarhus-kort, han kørte på imponerende 2,15,30 timer, 36 km/t i gennemsnit!
De fleste af CK Aarhus deltagerne kørte også et godt løb.

For mit vedkommende endte det knap så succesfuldt. Arrangørerne havde fastsat en minimumshastighed på 25 km/t,og da jeg manglede 10 km og var nået ned på en lang flad strækning, kørte en bil op på siden af mig og en bister ung dame sagde "Anhalten" (ikke "bitte"!), hvorefter hun steg ud og klippede mit startnummer af ...
Jeg valgte alligevel at køre ruten færdig inkl. en kort 20% stigning 5 km før mål og den hurtige nedkørsel fra om fredagen, og jeg kom ind med en tid på 3,21 timer, blot 6 minutter over lukketid! Det var jo lidt ærgerligt.

3. etape om søndagen på 85,5 km var i store træk lørdagens etape taget bagfra og med andre ord lige så kuperet, 1050 højdemeter. Vejret var tørt og vindstille, men ganske koldt i omegnen af 10 grader. De første 6-7 km var helt flade, og der blev kørt meget stærkt fra starten. Det var tanken, at jeg skulle have fulgtes med Jette, men hun var startet i en gruppe lidt længere fremme end mig,og jeg nåede aldrig op til hende. Det kolde vejr gav mig betydelige vejrtrækningproblemer, og efter at være taget ud af lørdagens etape, var jeg måske ikke helt så motiveret. I den første by efter ca. 10 km valgte jeg at afbryde og køre en lille omvej hjem. Det var så afslutningen på den dag for mig. Måske lidt dumt?

Endnu en gang blev der kørt meget hurtigt i feltet, og etapen blev vundet i tiden 2,12,31 timer, svarende til omkring 39 km/t.
Vores holdkaptajn Jens Bjørn brillerede endnu en gang ved at være bedste danske og køre på 2,26,07,
men de øvrige CK Aarhus ryttere gjorde det også godt denne dag.
I den samlede stilling sluttede Jens Bjørn kun en halv time efter vinderen.
Det rakte til en 156. plads i det stærke felt, men også en flot 14. plads i H50.

Konklusionen på de tre dage er, at de frister til en gentagelse, især hvis vejret er lidt mere stabilt.

Se videre om de enkelte år 2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014-15

Tilbage til første side om cykling

Tilbage til startsiden

Vælg:  CK Aarhus  DCU Danmarks Cykle Union  Bjergveje i Europa  Bakker i Danmark

Cykeljokes  Sitemap