Motion på cykel 2011


Januar-Februar:
Vinteren har været over os, og cykling har været vanskeligt, selv på mountainbike. Skovveje og stier har været meget glatte. Men godt at der er noget, der hedder indendørs spinning.
Et vintercupløb ved Hammer Bakker blev det trods alt til, dog var min ellers trofaste makker Ole på ferie, så jeg måtte køre alene. Det gik dog rimeligt med en 13. plads af 44 hold. 36 sekunder hurtigere i mål havde givet en 11. plads, lidt ærgerligt, men jeg kørte de sidste kilometer som om en vis mand lå på hjul af mig.

Anderledes skidt gik for Ole og mig i marts i sæsonens sidste vintercupløb. Vi var opsat på noget godt, men kunne blot præstere en 33. plads, vores nok dårligste resultat nogensinde!

Efter en lang og hård vinter blev det omsider rigtigt forårsvejr i april,
og det har betydet mange dejlige cykelture på landevejene, både alene og sammen med venner fra CK Aarhus.

1. maj var der atter Bakkeløbet omkring højderne ved Mossø.
Det blev en god tur på 83 km og 950 højdemeter, hvor jeg forbedrede min tid fra sidste år med 12 minutter,
men fra Yding Skovhøj ca. midtvejs kørte jeg alene i en noget kold modvind, så det blev en lidt hård afslutning.

Fotos: Toppen af den stejle bakke før Hvolbæk.
Det kunne være svært at holde gebisset i munden - bakken trak tænder ud.
Yderst til højre på vej op mod Yding Skovhøj.


Midt i maj måned var jeg til Grejsdalsløbet ved Vejle.
Den rute, jeg plejer at køre, var blevet omlagt og meget kortere, kun godt 70 km, og hvilke kilometer! Ikke andet end bakker op og ned hele tiden, men en fin tur var det, selv om jeg og min medkører Lars fra CK Aarhus havde nogle punkteringer undervejs.
På fotoet til venstre er jeg på vej op ad en af de hårdeste bakker i Vejle Ådal med godt 12% stigning.

To dage efter var jeg til klubmesterskaber ved Stjær, kun en meget kort rute i stærk vestenvind, men det gik nogenlunde, uden at tiden er noget at berette om.

I juni måned skal jeg på ferie i Italien og have min cykel med derned, så jeg har tilmeldt mig et motionscykelløb nord for Firenze.
Det går selvfølgelig ikke upåagtet hen i den italienske cykelverden,
hvor man ser frem til at få deltagelse af "Henrik, danese di Hojbjerg"! (Se løbets hjemmeside her).
Bare de nu ikke bliver skuffede...

Se her, hvordan det gik.

Juli og August blev et par meget cykelaktive måneder, selv om vejret var blandet. Udover træningsture alene og sammen med klubkammerater var der flere løbsdeltagelser. Først klubmesterskaber i enkeltstart, det gik ganske godt, men vi var som sædvanlig kun et par deltagere i H60 klassen.
Dernæst et kort 55 km motionsløb ved Harlev med rigtig mange stigninger, det gik også tilfredsstillende.
Derimod var jeg dårligt kørende på løbet "Rundt om Horsens", 100 km med 1100 højdemeter. En skrap rute, og min kilometertid var væsentligt dårligere end for 2 år siden, hvor jeg kørte 140 km ruten. Men tre klubkammerater var flinke til at hjælpe mig rundt.

Sidst i august var der så atter Marseliscykelløb, hvor jeg igen kørte 100 km. Denne gang var jeg rigtig godt kørende, men da jeg agerede "hjælperytter" for en klubkammerat stort set hele vejen rundt blev vores tid ikke noget at skrive hjem om.
Men jeg havde det faktisk rigtig godt med at være i stand til at trække læsset, søndagen før var det jo mig selv, der skulle have hjælp.

I september var jeg med en klubkammerat et par dage i København for at se VM i landevejscykling. Det var en stor oplevelse, og især på sidstedagen var der høj stemning med ca. 250.000 tilskuere på ruten ved Holte. Heldigvis var det meget flot sensommervejr, så arrangementet blev en kæmpesucces.

I begyndelsen af oktober kørtes sidste afdeling af klubmesterskabet, denne gang et kort linieløb på 4 runder à 10 km.
Det gik ikke så godt, jeg udgik efter 2. runde, det var koldt og blæsende, og jeg savnede vist motivationen denne dag.

I december var jeg til årets sidste vintercupløb i Rold skov og denne gang med Erik, da min ellers faste makker Ole var forhindret. Det gik sådan set udmærket, og vi blev nr. 24 af 72 hold, men jeg lavede et par dårlige vejvalg undervejs, som kostede os min. 7-8 points, som ellers kunne have bragt os i top-ti i det skrappe selskab. Ærgerligt!

Sidst på året blev jeg udnævnt til "Årets medlem i CK Aarhus".
Når jeg ser hvem, der tidligere har fået æren, er jeg stolt og beæret og har meget at leve op til.

Se mere om de tidligere år   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2012   2013   2014-15Cykling i udlandet:    USA   Italien 1   Belgien   Frankrig 1   Frankrig 2   Frankrig 3   Italien 2   Tyskland  

Tilbage til første side om cykling

Tilbage til startsiden

Vælg:   CK Aarhus   DCU Danmarks Cykle Union   Bjergveje i Europa   Bakker i Danmark

Cykeljokes   Sitemap