Motion på cykel 2012


Årets første måneder har ikke været gode rent cykelmæssigt.
Sammen med Erik deltog jeg i to vintercupløb i Aalborgområdet, men jeg var ikke godt kørende,
og det blev kun til meget mådelige placeringer blandt de omkring 80 deltagende hold.
Generelt har vejret heller ikke været særligt indbydende.
I begyndelsen af marts fik en leder i JP Aarhus mig og en anden læser til tasterne og skrive et debatindlæg.
2 uger senere var der en ny leder i JP Aarhus i samme gnavpotagtige udtryksform. Den fik følgeskab i avisen af flere læserbreve, også et mere fra mig. Klik på billederne for at få en læsbar tekst.

Starten på Giro d'Italia i maj betød, at Herning og Horsens-områderne var meget præget af begivenheden, der samlede utroligt mange tilskuere, og overalt var der pyntet op i løbets farver.

Jeg oplevede begge steder og deltog i Herning i et 66 km motionsløb i et meget fladt og blæsende område. Det gik nu helt godt for mig, jeg kneb mig næsten ind i den bedste fjerdel blandt knap 1400 deltagere på min rute, og det var sjovt at spurte i mål på den officielle opløbsstrækning med bander, porte og mange tilskuere.

Dagens bemærkning i Herning fra en 4-5 årig purk, der kiggede på rytterne, mens de varmede op foran busserne før enkeltstarten:
“Far, er de ved at lave strøm?”.

Også i maj deltog jeg på relativt korte, men meget bakkede ruter i "Bakkeløbet" ved Skanderborg (det gik ikke for godt), "Grejsdalsløbet" (billede til venstre) ved Vejle og "Danmarks Højeste" igen ved Skanderborg.
I Vejle forbedrede jeg min tid i forhold til sidste år ganske betydeligt, så jeg havde grund til at se glad ud.
Også i Skanderborg kørte jeg godt, den kraftige vestenvind gjorde, at jeg brugte 10-15 minutter "for meget", men jeg blev da nr. 2 af 17 i H60+ på 63 km (billede yderst til højre).

Juni og det meste af juli indeholdt nogle kedelige kølige, blæsende og regnfulde uger. Alligevel blev det til flere gode lange cykelture ind imellem, bl.a. Langelinieløbet ved Tilst (foto t.v.).
Fra sidst i juli forbedrede vejret sig, og omsider fik vi dejlige varme solskinsdage.
Men en fibersprængning i den ene læg (ikke forårsaget af cykling), betød, at der måtte gås lidt forsigtigt til værks. Det var lidt surt, for sensommer og efterår vil byde på nogle cykelmæssige udfordringer, som der skal trænes til.
Udover de almindelige ture med cykleklubben og alene var deltagelse i et 60 km bakkeløb ved Harlev og ikke mindst 100 km i "Rundt om Horsens" god træning. Sidstnævnte blev kørt i næsten 30 graders varme og vindstille vejr, så det blev en hård omgang med mange bakker, og der blev drukket rigelige mængder væske. Min tid blev OK, en ren køretid på lige under 4 timer var jeg godt tilfreds med, væsentligt bedre end sidste år (foto t.h.).

Herefter var målet deltagelse i motionscykelløbet Odense-København, 190 km med kun 725 højdemeter.
Et par ture til bl.a. Samsø og Aalborg var god forberedelse, og jeg følte mig godt rustet til turen.
Vejret var ideelt med jævn vind fra vest, tørt og temperatur omkring 20 grader, og det blev en stor oplevelse.
Jeg kørte turen på 6 timer 25 min. (knap 30 km/t), hvortil dog kom ialt 1 time og 10 min. på depoterne undervejs, men det var et resultat, jeg var meget godt tilfreds med.

Billederne fra Storebæltsbroen skyldes Klaus Sletting og Lars Rønbøg og er hentet på internettet.

Den gode form skal holdes vedlige, for mit næste mål er en tur sidst i september
sammen med 10 klubkammerater til Rothaus RiderMan, et tre-dages løb i Sydtyskland.
Se her, hvordan det gik.

En af årets sidste cykelbegivenheder for mit vedkommende blev et vintercupløb ved Brunshåb syd for Viborg.
Jeg kørte som i sidste sæson sammen med Erik.
Vejret var godt, lidt koldt, men helt tørt og næsten vindstille.
Resultatmæssigt blev det nu lidt tvivlsomt for vort vedkommende, nr. 21 ud af 30 deltagende hold, så det må vi se at gøre bedre næste gang.

Se mere om de tidligere år   2004   2005   2006   2007   2008   2009   2010   2011   2013   2014-15Cykling i udlandet:    USA   Italien 1   Belgien   Frankrig 1   Frankrig 2   Frankrig 3   Italien 2   Tyskland  

Tilbage til første side om cykling

Tilbage til startsiden

Vælg:  CK Aarhus  DCU Danmarks Cykle Union  Bjergveje i Europa  Bakker i Danmark

Cykeljokes  Sitemap